Zubni implanti

Da li zubni implant može biti trajna zamena za izgubljen zub?

Problemi koji su mnogobrojni javljaju se već sa nedostatkom jednog zuba, a povećavaju se sa nedostatkom više zuba. Ugradnja zubnih implantata može rešiti pitanje nedostatka jednog zuba, delimične krezubosti ili potpune bezubosti.

Zubni implanti

Da li zubni implant može biti trajna zamena za izgubljen zub?
Problemi koji su mnogobrojni javljaju se već sa nedostatkom jednog zuba, a povećavaju se sa nedostatkom više zuba. Ugradnja zubnih implantata može rešiti pitanje nedostatka jednog zuba, delimične krezubosti ili potpune bezubosti.

DA LI ZUBNI IMPLANT MOŽE BITI TRAJNA ZAMENA ZA IZGUBLJENE ZUBE?

Problemi koji su mnogobrojni javljaju se već sa nedostatkom jednog zuba, a povećavaju se sa nedostatkom više zuba.

Kod bezubih pacijenata, gde imamo potpuni nedostatak zuba u obe vilice ti problemi su najveći.

Rešenje svih gore navedenih problema jesu – zubni implanti.
Ugradnja zubnih implantata može rešiti pitanje nedostatka jednog zuba, delimične krezubosti ili potpune bezubosti.

BENEFITI – Zašto ugraditi zubne implante?

ŠTA SU RADOVI ALL ON 4 i ALL ON 6?

Apsolutno savršeno rešenje za bezube pacijente. Sada i bezubi pacijenti mogu imati lepe zube i ne moraju nositi proteze i skidati ih svake večeri pred spavanje.

ALL ON 4

All on 4 predstavlja krunice postavljene na ugradjena samo 4 implanta po vilici.

ALL ON 6

All on 6 predstavlja isto krunice, ali na ugrađenih 6 implantata, što je mnogo bolje, jer se na veći broj implanta bolje prenose sile žvakanja.

Radovi All on 4 ili All on 6 mogu biti metalokeramičke ili bezmetalne krune, koje se cementiraju ili šrafe na implante.

Play Video
vinko žerjav
vinko žerjav
2022-12-22
The best dental ordination on the world... 🙂 Very kindly, gently and friendly.... Recomend to everyone...
Ranko Radojevic
Ranko Radojevic
2022-12-07
Beyond professional service, quality work, and so very helpful and friendly staff. My smile, and with it a lot of aspects of life, changed 100% after a very satisfyingly good work on new implants and ceramic crowns. There hardly is a better and more caring person to be as professional and supportive as Dr. Katanic. Greatest recommendations!
Biljana Marinovic
Biljana Marinovic
2022-11-29
Пресрећна сам што постоји млади тим изврсних стручњака на челу са докторком Тањом која је невероватно посвећеник своме послу,пуна знања и одговарна у сваком тренутку рада.Према пацијентима,нисам видела боље опхођење. Све препоруке од срца.
Ksenija Jovanovic
Ksenija Jovanovic
2022-11-29
Čuvari mog zdravlja i osmeha! Verujem im godinama!
Djordje Vucic
Djordje Vucic
2022-11-21
Tanja je pre svega sjajna osoba, vrlo je lako dogovoriti se sve sa njom. Odličan zubar, za nas plašljive jako pažljiva i strpljiva. Kod nje dolazim godinama. Ugradio sam i implante, bezmetalne krunice i sve je na svom mestu. Sve preporuke 😃
Dragan Stefanovic
Dragan Stefanovic
2022-11-08
Bezbolne intervencije uz vrhunsku stručnost kao i sjajnu atmosferu.
Biljana Vodjevic
Biljana Vodjevic
2022-11-07
Kod Tanje u ordinaciju čovek ulazi srećan jer zna ko će ga dočekati i koliko će biti zadovoljan kada završi❤️
Jelena Zeljković
Jelena Zeljković
2022-11-05
Uvek rado dolazim. Veoma profesionalno osoblje, a sa Tanjom znam da sam u sigurnim rukama 😊
Srđan Mačak
Srđan Mačak
2022-11-04
Svaka preporuka za tim, cela porodica je redovna na pregledima. Super zubar u nasem kraju.

KAKO TEČE PROCEDURA UGRADNJE IMPLANTA?

PLANIRANJE PROCEDURE

Započinje kliničkim pregledom i uvidom u ortopan snimak, kao i u 3D snimak. Ocenjujemo stanje preostalih zuba (ako ih ima), stanje oralne sluzokože, desni.

3D snimak nam pokazuje precizno količinu kosti za ugradnju implanta. U isto vreme pokazuje nam udaljenost određenih anatomskih struktura od mesta gde želimo da ugradimo implant. Na prvom pregledu saznajemo da li postoje neke hronične bolesti ili pacijent uzima medikametoznu terapiju, koja može biti kontraindikovana.

Našem doktoru je potrebno da zna postoje li određene loše navike ili bilo koji faktor rizika koji može uticati na samu ugradnju zubnih implanta ili na postoperativni tok.

UGRADNJA IMPLANTA – PLAN TERAPIJE

Nakon precizno postavljenog plana terapije zajedno sa pacijentom pristupamo ugradnji implantata. Proces ugradnje jednog zubnog implanta traje oko 20 minuta. Radi se u lokalnoj anesteziji potpuno bezbolno. U zavisnosti od broja implanta traje i ceo proces, npr. za ukupno 8 implanta (All on 4 u obe vilice) traje oko 2,5 sata.

NAKON UGRADNJE IMPLANTA

Već prvi dan nakon ugradnje vraćate se svakodnevnim aktivnostima. U prvih 7 dana je preporučljivo izbegavati jedenje tvrde hrane na mestu ugradnje implanta. Nakon 10 dana skidaju se konci i funkcionišete kao i do sada.

Posle ugradnje implanta čeka se 3 meseca, što predstavlja vreme potrebno kako bi implant srastao sa kosti i kako bismo mogli zubne implante da opteretimo i sa protetskom nadoknadom, fiksnom ili mobilnom. Mogu se i odmah opteretiti, ali sa privremenim radom, nakon čega sa naknadno radi definitivni rad.

ian-bezmetalne-pre ian-bezmetalne-posle

ugrađenih implanta

ocena na Google

ocena navidiku.com (4,7)

ŠTA SVE MOŽE BITI PRIPREMA UGRADNJE IMPLANTA?

Implantologija često podrazumeva i druge procedure kako bi se osigurali da su vaše desni i vilica održivi za implante. Tako vam možda u pripremi za ugradnju implanta zatreba i:

DA LI IMATE GARANCIJU NA IMPLANTE?

Za sve implante koji se ugrađuju kod nas dobijate doživotnu garanciju. Kao što smo naveli ugrađujemo samo premium implante kao sto su Bredent, Straumann, Nobel, a oni su poznati po tome da daju doživotnu garanciju na njihove implantne sisteme.

Uslov za garanciju je održavanje oralne higijene i redovna kontrola na 6 meseci koja je obavezna za očuvanje rada.

NAŠ TIM STOMATOLOGA

Doktor stomatologije
Tanja Katanić

Osnivač – doktor stomatologije

10+ godina iskustva
Doktor stomatologije
Marija Đurđević
Doktor stomatologije
10+ godina iskustva

ZUBNI IMPLANTI – CENA

450€
Cena Bredent premium nemačkih implanta do kraja ovog meseca je 450 evra umesto 550 evra koliko koštaju regularno.
* Cena implanta zavisi od proizvođača, ali isto tako i od neophodnih postupaka odnosno procedura potrebnih za njihovo postavljanje.
Vaš trenutni problem sa nedostatkom jednog ili više zuba ukoliko se ostavi za kasnije može biti takoreći nerešiv problem, jer dokle god imate kosti u ustima šanse za implante su velike. Odlaganjem ugradnje implanta pomažete nestaku kosti, problemima sa izgledom lica kao i pospešivanju drugih zuba da se pokvare i istoše. Zato je pravovremeni pregled i plan terapije implanta najbitniji kako biste zdrave zuba vratili u normalu i spasili kompletno zdravlje zuba.
PS. Zubni implanti kao trajno rešenje nedostatka zuba su rešenje uz koje imate doživotnu garanciju da će implant ostati na mestu korena zuba i omogućiti da normalno fukcionišete. Ugradnjom implanta čuvate i ostale zube u ustima.
NAJČEŠĆA PITANJA
Procenat uspesnosti je 95%, sto se pokazalo i u praksi u nasoj ordinaciji.
Higijena igra vrlo važnu ulogu veku trajanja implanta i samog rada na implantima. Najbolje je koristiti pored četkice i paste za zube, aparat waterpik koji je zlatni standard generalno kada su implanti u pitanju.
Razlika je najpre u izradi samog implantata, samim tim i kasnijem srastanju implanta sa kosti. Delovi koji idu na sam implant (suprastrukture) i nose buduće krune se u mnogome razlikuju, pa samim tim i trajnost tih kruna je različita. Takođe mnogo veći broj studija je izvršen na pionirima implanta, kao sto su Nobel i Straumann, nego na nekim mnogo jeftinijim implantima. To sve daje za prvo proizvođačima implanta da drže više cene od ostalih.
Kontaindikacija kada su implanti u pitanju, skoro i da nema. Ali neka oboljenja gde je imuni sistem kompromitovan, kao što su kancer, pacijenti na zračnoj i hemioterapiji, kao i djabetičari na terapiji insulinom su apsolutna kontraindikacija. Takođe neizlečena parodontopatija na preostalim zubima je kontraindikacija, dok se pušenje i konzumiranje alkohola smatra faktorom rizika.
NE. Savremena metoda ugradnje implanta danas je rutinska i bezbolna hiruška intervencija, koja se izvodi u lokalnoj anesteziji.
Ugradnja jednog implanta traje oko 20 minuta. Nakon ugradnje pacijenti se vraćaju svojim svakodnevnim aktivnostima. Otok u predelu ugrađenih implanta obično prati postoperativni tok, dok su bolovi zanemarljivi. Mnogo manji nego posle vađenja zuba ili neke druge intervencije. Konci se skidaju nakod deset dana.
Vrlo često pacijenti imaju osećaj kao da ne zvaću sa svojim zubima. To je uglavnom iz razloga što implanti nemaju periodontalna vlakna, kao neku vrstu amortizacije, kao prirodan zub. Ali se već kroz nedelju, dve od postavljanja krunice na implant taj osećaj u potpunosti izgubi.
Implanti se ne ugrađuju pre navršenih 18 godina, dok još nije završen rast vilice.

Ako je nepovoljan odnos ugrađenih implanta i pozicije samih implanta i nemamo dovoljno kosti za ugradnju većeg broja implanta izrađuju se proteze.
Proteze na implantima, iako se skidaju, stvaraju potpuni komfor prilikom pričanja i jela, što znači da nemate osećaj labavih proteza koje se konstantno pomeraju i ispadaju iz usta.