Izbeljivanje zuba

Da li izbeljivanje zuba može dovesti do belih zuba – prvog kriterijuma lepote?
Izbeljivanje zuba je najbrže i najlakše estetsko rešenje za vaš osmeh.

DA LI BELJENJE ZUBA MOŽE DOVESTI DO BELIH ZUBA?

Da li izbeljivanje zuba može dovesti do belih zuba – prvog kriterijuma lepote?

Sigurno se pitate zašto neki ljudi imaju prirodno baš bele zube, a moji su žuti.
Tajna je u gleđi zuba. Gleđ zuba je na površini zuba, i ona prekriva ustvari dentin u unutrašnjosti zuba koji je žut.
Kod nekih osoba gleđ je izuzetno tanka, i boja žutog dentina preovladjuje. Dok osobe sa izuzetno belom bojom zuba imaju deblji sloj gleđi. Na boju zuba utiču i genetika, razni poremećaji u rastu i razvoju, kao i upotreba nekih lekova.

Izbeljivanje zuba je najbrže i najlakše estetsko rešenje za vaš osmeh.

ZAŠTO ZUBI SA GODINAMA POSTAJU ŽUĆI?

Uzrok i rešenje je u gleđi. Vremenom gleđ se kroz procese žvakanja kao i u funkciji vremena i sa godinama istanjuje i opet je boja dentina ta koja preovlada.

KOJI MEHANIZMI DELUJU U SAMOM PROCESU IZBELJIVANJA ZUBA?

Prilikom izbeljivanja zuba dolazi zapravo do stvaranja novih hemijskih jedinjena. Ta jedinjenja naše oko vidi kao svetliju boju. U toj hemijskoj reakciji nema stvaranja jedinjenja koja su štetna po zube, ili izvlačenja nekih supstanci iz gleđi ili dentina vaših zuba.

Tako da je ceo proces bez ikakvog oštećenja gleđi ili dentina.

Svaka osoba ima drugačiju količinu pigmenata u zubima. Koliko ima pigmenata da se veže i pretvori u to jedinjenje toliko će se zub maksimalno izbeleti.

Ordinacijsko izbeljivanje zuba postiže vidljiv efekat, za kratko vreme – za 3 do 4 nijanse belji zubi. Realnost je da trajanje postignute boje, ipak, u mnogome zavisi od vaše higijene, kao i od vaših navika. Od konzumiranja cigareta, pojedinih namirnica i začina, kao i prebojenih pića kao što su kafa, čajevi, crno vino, gazirana pića itd.

BENEFITI BELJENJA ZUBA

Izbeljivanje zuba u stomatološkoj ordinaciji je sigurno. Kada u prodavnicama kupite komplet za izbeljivanje zuba, nikada ne znate šta zaista kupujete i da li je proizvod dobar za vaše zube ili ne. Stomatolog vidi vaše zube. Beljenje radi stručno lice koje tačno zna šta treba uraditi da bi se postigli najbolji rezultati, da li je uopšte moguće raditi beljenje i kako se ponašati nakon beljenje.

Za razliku od kućnih tretmana za beljenje, profesionalno beljenje zuba može vam promeniti ceo osmeh u roku od sat vremena. Ne morate da čekate nedeljama da biste videli promenu izgleda zuba, što je velika prednost.

KOJE VRSTE IZBELJIVANJA ZUBA POSTOJE?

Postoji kućno i ordinacijsko izbeljivanje zuba, kao i pojedinačno izbeljivanje avitalnih zuba – zuba kojima je izvađen živac. Razlikuju se po:

Кoncentraciji gelova koji se koriste u svrhu beljenja

Dužini trajanja procesa beljenja

Оrdinacijsko beljenje je pod kontrolom stomatologa

KUĆNO IZBELJIVANJE ZUBA

Ono podrazumeva uzimanje otiska gornje i donje vilice u prvoj poseti, dok se u narednoj poseti dobija individualna folija – tray, u koju se stavljaju gelovi nižih koncentaracija – 10,16, maksimum 22 % karbamid peroksida, i nosi se noću.
Uglavnom kroz 2 do 3 nedelje dobijate željenu nijansu.

IZBELJIVANJE ZUBA U ORDINACIJI - PROFESIONALNO IZBELJIVANJE

Ordinacijsko izbeljivanje zuba koristi koncetrisaniji gel u odnosu na gelove dostupne za kućnu upotrebu. U pitanju je 38% karbamid peroksid ili vodonik peroksid, a pre same procedure je obavezna zaštita gingive. Pre izbeljivanja zuba uvek je potrebno da budu uklonjeni kamenac i meke naslage ukoliko ih pacijent ima.

Up Dent
5.0
Based on 44 reviews
powered by Google
Biljana MarinovicBiljana Marinovic
11:15 29 Nov 22
Пресрећна сам што постоји млади тим изврсних стручњака на челу са докторком Тањом која је невероватно посвећеник своме послу,пуна знања и одговарна у сваком тренутку рада.Према пацијентима,нисам видела боље опхођење.Све препоруке од срца.
Jelena kJelena k
21:25 03 Oct 22
Веома професионална и посвећена, услуга је на високом нивоу. Поред лечења зуба (за које ми нико не верује да нису цели са пломбама већ природно здрави🙂), желим да истакнем решење свог дугогодишњег проблема са уређењем зуба. После годину и по дана ношења фиксних протеза, моји зуби су савршено поравнати, што нисам могао ни да замислим у овим годинама (имам 38 година). Све је било како смо се договорили, резултати су били видљиви већ после неколико месеци и, што је најважније, није било тешко навикнути се на протезу.Заиста свака препорука, једино ми је жао што нисам раније ставио фиксну протезу 🙂
Dragana MiškovićDragana Mišković
17:56 22 Sep 22
Као и свако и ја сам имала страх при одласку код зубара због разноразних траума из детињства итд.. Оно што могу да кажем је чист професионализам. Докторке и сестре које раде у UpDent ординацији су пре свега људи. Веома разумне, пријатне и насмејане. Ја сам имала да средим пар зубића, а докторке су ми савршено одрадиле те пломбе. Не разазнаје се уопште природни и “надограђени” део зуба.Све препоруке! 👏🏻
Milos OpacicMilos Opacic
14:37 07 Sep 22
Посета ординацији Уп Дент, а посебно др Тањи, била је веома позитивно и пријатно искуство. Од прве посете осетио сам да је цео тим посвећен решавању мог проблема, што није био случај са претходним стоматолозима. Ова стоматолошка ординација је свакако најбоља на Звездари, а вероватно и у Београду. Сигуран сам да сада имам зубара за цео живот. Хвала др Тањи и њеном тиму што више немам страх од зубара и што ће моја следећа посета бити срећа и радост, а не страх. Моја пуна препорука за посету овој ординацији, сигурно нећете погрешити.
Bruno PavlovićBruno Pavlović
16:01 06 Sep 22
Првокласно опремљена стоматолошка ординација по светским стандардима. Пријатан амбијент и опуштена атмосфера чине време проведено у столици много лепшим. Врхунски доктор стоматологије, др. Тања Катанић и цео њен тим су тако дивни, отворени, брину о пацијенту од самог почетка до последњег минута. Професионализам, стручност, доступност 0-24 и поверење су само неке од ствари које чине Др. Тања Катанић и цео тим УпДент-а са праксом светске класе и најбољим на овим просторима.Велико хвала Тањи, Драгомиру, Емилији, Марији и Александри на гостопримству, дружењу и бризи о мени. Ти си најбољи!
js_loader

Plombe , krunice i fasete se ne mogu izbeljivati, ali se beljenje zuba koristi kao pretpriprema za neke kasnije procedure. Vrlo često se izbeljuju zubi pre stavljanja faseta, ili ako se rade krunice samo na nekim zubima, a želite belju boju krunica, da bismo postigli boju koju želite, belimo zube na koje se ne stavljaju krunice.

I kućno i ordinacijsko izbeljivanje zuba se radi na spoljašnjoj površina zuba, i tako se izbeljuju samo vitalni zubi (oni zubi čiji živac nije izvadjen), dok se izbeljivanje mrtvih, odnosno lečenih zuba radi kroz unutrašnjost zuba.

Lečeni, odnosno avitalni zubi su oni zubi kojima je izvađen živac. Oni vremenom mogu da potamne, što postaje vidljivo i primetno pri smehu ili govoru. Tada se odlučujemo na izbeljivanje samo tog zuba.

Proces izbeljivanja avitalnog zuba započinje rentgenskim snimkom, da bismo utvrdili da je zub uspešno izlečen, i da nema nikakvih procesa u kosti. Nakon toga se uklanja stara plomba i u unutrašnjost zuba se stavlja vatica sa gelom (3% vodonik peroksida). Vatica sa izbeljivačem se menja uglavnom na 5 dana, sve do postizanja željene boje zuba.

izbeljivanje-zuba-pre izbeljivanje-zuba-posle

izbeljenih zuba

ocena na Google-u

ocena navidiku.com (4.7)

DA LI POSTOJE KONTRAINDIKACIJE ZA BELJENJE ZUBA?

Sigurno ste čuli za tetraciklinske zube. To su oni zubi koje vidite da su sivo zute nijanse. Takvu zubi nisu kontraindikacija za beljenje, ali ih je jako teško bilo kojim tehnikom izbeleti.

NAŠ TIM STOMATOLOGA

IZBELJIVANJE ZUBA CENA

130€
U ovom mesecu cena ordinacijskog izbeljivanja zuba je 130 evra umesto 170 evra koliko je stanardna cena.

Nemojte pasti na priču da će vam neka četkica, krema, lampa izbeleti zube, jer čak i da uspe materijal koji se koristi nije isti kao onaj koji koristmo u ordinaciji i ako se nepravilno nanese može oštetiti i sluzokožu usta. Takođe glavni benefit izbeljivanja zuba u ordinaciji jeste što imate doktora koji će vas kroz ceo proces lagano sprovesti.

Izbeljivanje zuba je brz, efikasan i jednostavan način da vaš osmeh postane blistav, bez ikakvih oštećenja. Ceo proces traje sat vremena i nakon toga nastavljate dalje da funkcionišete kao i pre. Izbeljivanje zuba je jedna od čestih intervencija i apsolutno je bezbolna.

NAJČEŠĆA PITANJA VEZANA ZA IZBELJIVANJE ZUBA

Ne. Zbog otvorenih dentinskih kanalica možete osećati prolaznu osetljivost na hladno, i na vazduh. Već za dva tri dana i ta osetljivost se izgubi.
NE. Ništa ne može promeniti boju krunica, ni kafa, ni vino, ni cigarete, jer keramika ima svojstvo da se ne menja tokom vremena.
Potpuno isto kao i prirodni zubi što podrazumeva upotrebu paste i četkice za zube ujutru i uveče. Kao i sva pomoćna sredstva za oralnu higijenu kao što su vodice za ispiranje usta, interdentalne četkice, itd.

Prosečan vek trajanja je izmedju 10-15 godina uz redovne kontrole kod stomatologa na svakih 6 meseci. Neretko traju i duže ako se vodi računa o njima.
To podrazumeva – dobru oralnu higijenu:

  • otvaranje flaša isključivo otvaračem
  • izbegavanje grickanja noktiju