Bezmetalne krunice

Bezmetalne krunice predstavljaju zaštitu za vaše zube.

Upravo je ona ta kapica koja pomaže u očuvanju snage vašeg zuba, a sa druge strane njom možemo menjati i oblik i boju i položaj i nadoknaditi veliki broj zuba.Napravljene od cirkonijum dioksida, materijala izuzetne čvrstoće i tvrdoće.

Bezmetalne krunice​

Bezmetalne krunice predstavljaju zaštitu za vaše zube.
Upravo je ona ta kapica koja pomaže u očuvanju snage vašeg zuba, a sa druge strane njom možemo menjati i oblik i boju i položaj i nadoknaditi veliki broj zuba.Napravljene od cirkonijum dioksida, materijala izuzetne čvrstoće i tvrdoće.

KAKO BEZMETALNE KRUNICE (CIRKONIJUM KRUNICE) MOGU REŠITI PROBLEM I ESTETIKE I FUNKCIJE?

Sigurno puno vas ima problem sa:

Upravo nedostatak zuba dovodi do toga. Zubi koji su ostali naginju se prema praznom prostoru i prave mesta u kojima zaostaje hrana, tzv. parodontalne džepove.

Svi ovi problemi zajedno se rešavaju bezmetalnim krunicama.

Bezmetalne krunice predstavljaju zaštitu za vaše zube. Upravo je bezmetalna krunica ta kapica koja pomaže u očuvanju snage vašeg zuba, a sa druge strane njom možemo menjati i oblik i boju i položaj i nadoknaditi veliki broj zuba.

Napravljene od cirkonijum dioksida, materijala izuzetne čvrstoće i tvrdoće i upravo ovaj materijal nam omogućava da formiramo anatomski lepo oblikovane i prirodne zube.

ZAŠTO SU BEZMETALNE KRUNICE TAKO POSEBNE?

ŠTA JE TO HOLLYWOOD SMILE?

Jedan od termina koji dosta često čujemo u svakodnevnom kontaku sa pacijentima je Hollywood smile, jer su svi čuli za taj termin koji potiče iz SAD i asocira na izrazito bele zube koje nose holivudske zvezde.

Otkrićemo Vam nešto.

Hollywood smile su bezmetalne krunice, fasete ili čak rad na implantima izrazito belih nijansi, tačnije bleach boje. Nije nikakva tajna i novina, već samo nijansa najkvalitetnih materijala koje već koristimo u svakodnevnoj izradi bezmetalnih krunica, faseta i radova na implantima.

Svako može imati hollywood smile, od pacijenata sa minimalnim i neinvazivnim radovima do pacijenata sa kompletnim rekonstrukcijama u ustima.

Play Video
Play Video
Play Video

KAKO IZGLEDA CELA PROCEDURA?

Prvi pregled je besplatan. Obavezno je da donesete ortopan snimak, a to je digitalni snimak obe vilice. Tada se upoznajemo, i pravi se analiza i precizan plan terapije.

Fotografija je takođe jedna vrlo bitna i nezaobilazna stavka u pravljenju plana terapije, jer je tako mnogo lakše i nama, a i vama da vidite možda neke stvari koje ne primećujete, a navikli ste na njih.

4 posete u 7 dana i dobijate vaš zeljeni osmeh.

Priprema i brušenje zuba uz stavljanje privremenih krunica.

Proba osnove za bezmetalne krunice.

Finalna proba pred cementiranje.

Postavljanje definitivnog rada i cementiranje.

Bezmetalne krunice se cementiraju na zub, ali isto tako se mogu cementirati na zubni implant. Krunice koje se takođe cementiraju na zub ili zubni implant su metalokeramičke krunice.
bezmetalne-pre bezmetalne-posle

bezmetalnih radova

ocena na Google

ocena navidiku.com (4,7)

RAZLIKA IZMEĐU BEZMETALNIH I METALOKERAMIČKIH KRUNICA?

Svi ovi benefiti gore nabrojani i čine osnovnu razliku izmedju bezmetalnih i metalokeramičkih krunica. Pored svih ovih benefita još jedna bitna prednost bezmetalnih krunica u odnosu na metalokeramičke krunice jeste odsustvo tamne linije (metala ispod keramike) koji vrlo često primećujemo kod ljudi sa metalokeramičkim krunicama nakon par godina.

DA LI IMATE GARANCIJU NA BEZMETALNE KRUNICE?

Naravno, za sve naše radove dajemo garanciju od 10 godina, s tim da radovi traju i dosta duže i 20+. Uslov za garanciju je održavanje oralne higijene i redovna kontrola na 6 meseci koja je obavezna za očuvanje rada.

NAŠ TIM STOMATOLOGA

Doktor stomatologije
Tanja Katanić

Osnivač – doktor stomatologije

10+ godina iskustva
Doktor stomatologije
Marija Đurđević
Doktor stomatologije
10+ godina iskustva

CENA BEZMETALNIH KRUNICA

210€

Cena bezmetalnih krunica je sada 210 evra do kraja ovog meseca,
umesto 230 evra koliko kostaju regularno.

* u cenu uključena priprema zuba, kao što je uklanjanje karijesa i lečenje kanala korena zuba ukoliko je potrebno. Kao i privremene krunice do dobijanja definitivnog rada.

Nemojte se vise mučiti i trpeti bolove svakodnevno jer za to postoji rešenje. Svako odlaganje rešenja vodi ka jos većem problemu koji kasnije može biti nerešiv ili izuzetno teško resiv. Iz iskustva viđamo naše drage pacijente koji čekaju i odlažu i onda naprave još veći i skuplji problem, jer odlaganje može dovesti do gubitka zuba i do neophodnih operacija, kako bi se uopšte mogli pripremiti zubi za bezmetalne krunice.
PS. Ne zaboravite da su bezmetalne krunice zaštita za vaše zube, i estetski će promeniti vaš izgled iz korena. Nećete više trpeti bolove ili krvarenje desnih ili biti nezadovoljni generalno izgledom i bojom vaših zuba, sada za to postoji trajno rešenje koje čuva vaše zube. Ova ponuda je do kraja meseca i s obzirom na konstantan rast cena materijala nismo sigurno da li ćemo moći i u budućnosti da ponudimo ovako nesto.
PS. Vaš osmeh jeste prva stvar koju neko primeti i zato vi odlučujete kakav ćete prvi utisak ostaviti na okolinu.
NAJČEŠĆA PITANJA
DA. Uz korišćenje anestezije prvo površinske koja se nanosi u speju kako se uopšte ne bio osetio ubod igle, dolazimo do lokalne anestezije koja vam omogućava totalni komfor dok se radi priprema zuba.
NE. Ništa ne može promeniti boju krunica, ni kafa, ni vino, ni cigarete, jer keramika ima svojstvo da se ne menja tokom vremena.
Potpuno isto kao i prirodni zubi što podrazumeva upotrebu paste i četkice za zube ujutru i uveče. Kao i sva pomoćna sredstva za oralnu higijenu kao što su vodice za ispiranje usta, interdentalne četkice, itd.

Prosečan vek trajanja je izmedju 10-15 godina uz redovne kontrole kod stomatologa na svakih 6 meseci. Neretko traju i duže ako se vodi računa o njima.
To podrazumeva – dobru oralnu higijenu:

  • otvaranje flaša isključivo otvaračem
  • izbegavanje grickanja noktiju