Fasete za zube

najmanja korekcija zuba koja dovodi do savršenog osmeha.

Ovde ste i došli, jer želite baš savršene zube i čuli ste da fasete mogu dovesti do toga.

Viniri su pravo rešenje i predstavljaju najmanje invazivno rešenje.

Fasete viniri

ZAŠTO FASETE / VINIRI?

Fasete su pravo rešenje i predstavljaju najmanje invazivno rešenje.
Fasete za zube
Viniri

KOJE VRSTE FASETA POSTOJE?

Postoje dve vrste faseta: kompozitne fasete i keramičke fasete. Razlika je u materijalu od koga su izrađene, a onda i u mnogome drugom.

Kompozitne fasete

Kompozitne fasete su izrađene od kompozita, materijala koji se koristi za plombiranje zuba. Rade se u jednoj poseti stomatologu, stavljaju se i poliraju direktno na zubu, baš kao i svaka plomba. Tačnije, predstavlja svojevrsnu plombu.

Postoje i fabrički gotove kompozitne fasete koje se fiksiraju za zub.
Kompozitne fasete se najčešće rade kao prelazno rešenje kod nekih nepravilnosti ili kod izuzetno mladih ljudi gde se planira još neka vrsta terapije.

Keramičke fasete

Za razliku od kompozitnih, keramičke fasete su izrađene od keramike i one se cementiraju na zub. Keramičke fasete za zube ili viniri predstavljaju toliko tanke 0,4-0,6 mm debljine ljuskice koje se lepe (cementiraju) na prednju površinu zuba. Sa napretkom kako stomatologije tako i materijala i naših tehničara te fasete su sve tanje i tanje.

Naravno da postoje i takvi slučajevi gde uopšte ne brusimo vaš zub, već ga samo ispoliramo i na njega cementiramo fasetu. To su takozvani non prep viniri.

urađenih faseta

ocena na Google-u

ocena navidiku.com (4.7)

KOJI SU BENEFITI FASETA ZA ZUBE

Kompozitne fasete

ŠTA JE TO HOLLYWOOD SMILE?

Jedan od termina koji dosta često čujemo u svakodnevnom kontaku sa pacijentima je Hollywood smile, jer su svi čuli za taj termin koji potiče iz SAD i asocira na izrazito bele zube koje nose holivudske zvezde.

Otkrićemo Vam nešto.

Hollywood smile su bezmetalne krunice, fasete ili čak rad na implantima izrazito belih nijansi, tačnije bleach boje. Nije nikakva tajna i novina, već samo nijansa najkvalitetnih materijala koje već koristimo u svakodnevnoj izradi bezmetalnih krunica, faseta i radova na implantima.

Svako može imati hollywood smile, od pacijenata sa minimalnim i neinvazivnim radovima do pacijenata sa kompletnim rekonstrukcijama u ustima.

Play Video
Play Video
Play Video

KAKO IZGLEDA CELA PROCEDURA?

Prvi pregled je besplatan. Obavezno je da donesete ortopan snimak. Tada se upoznajemo, i pravi se analiza i precizan plan terapije. Fotografija je takođe jedna vrlo bitna i nezaobilazna stavka u pravljenju plana terapije, jer je tako mnogo lakše i nama, a i vama da vidite možda neke stvari koje ne primećujete, a navikli ste na njih.

4 posete u 7 dana i dobijate vaš zeljeni osmeh.

Priprema i brušenje zuba ako je uopšte potrebno.

Proba osnove za fasete.

Finalna proba pred cementiranje.

Postavljanje definitivnog rada i cementiranje.

Kompozitne fasete pre Kompozitne fasete posle

ZAŠTO BAŠ KERAMIČKE, A NE KOMPOZITNE FASETE?

Jedino zasto su kompozitne fasete bolje jeste cena. One su mnogo povoljnije od keramičkih, ali razlozi su mnogobrojni.

fasete

ŠTA MOGU BITI KONTRAINDIKACIJE ZA POSTAVLJANJE FASETA?

Onda kada niste kandidat za fasete stavljaju se bezmetalne krune kojima postižemo isto tako savršen osmeh kao sa fasetama.

A kada su u pitanju ortodontske nepravilnosti, loš položaj zuba ili neke veće skeletne nepravilnosti stavlja se fiksna proteza.

Loš zadah

Ali odaćemo vam tajnu.

Ovo nisu baš u potpunosti kontraindikacije.
Delovanjem na njih, pravimo povoljne uslove za postavljanje faseta kasnije.

KADA SE PREPORUČUJE STAVLJANJE FASETA ZA ZUBE

škrgutanje zubima

ŠKRGUTANJE ZUBIMA

Ako škrgućete zubima, i dosta vam je pao zagrižaj jer ste pojeli svoje bočne zube, moguće je prvo podići zagrižaj plombama ili krunicama, pa nakon nekog vremena pristupiti stavljanju faseta.

Oralna higijena

ORALNA HIGIJENA

Oralna higijena je imperativ za bilo koji protetski rad. Pa tako ako je loša tehnika pranja zuba ili nedovoljno perete zube, nakon konsultacija i detaljnog objašnjenja kako se to radi, pratimo vas nekoliko meseci.

Stavljanje fasete

STAVLJANJE FASETA

Kada je higijena najzad na zavidnom novou, naravno, stavljamo fasete. Verujemo da svi to možemo.

Fiksna proteza

FIKSNA PROTEZA

Takođe nakon uspostavljanja savršenog položaja zuba fiksnom protezom, a vi niste zadovoljni oblikom ili bojom zuba moguće je staviti fasete.

DA LI IMATE GARANCIJU NA FASETE?

Naravno za sve naše radove dajemo garanciju od 10 godina, s tim da radovi traju i dosta duže i 20+. Uslov za garanciju je održavanje oralne higijene i redovna kontrola na 6 meseci koja je obavezna za očuvanje rada.

Garancija na fasete

NAŠ TIM STOMATOLOGA

FASETE ZA ZUBE – CENA

220€
Cena keramičkih faseta premium kvaliteta iznosi do kraja meseca 220 evra, umesto 240 evra koliko koštaju regularno.
* u cenu uključena priprema zuba, kao što je uklanjanje karijesa i lečenje kanala korena zuba ukoliko je potrebno. Kao i privremene fasete do dobijanja definitivnog rada.
Uvek je prvi korak težak u bilo kojoj odluci, posebno kada je naš izgled u pitanju. Ono sto stalno srećemo kod pacijenata jeste žal sto nisam ovo uradio pre 5 godina, ne bih se više mučio, popravljao, lečio zube. Takođe samopouzdanje je znatno veće kada ste sigurni u svoj osmeh, jer je to nešto što svako koga upoznate prvo primeti.
Fasete cena
PS. Kod faseta imate najlakše rešenje estetike zuba, najmanje invazivni tretman koji dovodi do savršenog osmeha. Prirodan izgled zuba i trajno rešenje osmeha. U ovom mesecu imate smanjenu cenu faseta i zato iskoristite popust i napravite osmeh koji ste oduvek želeli.
PS. Vaš osmeh jeste prva stvar koju neko primeti i zato vi odlučujete kakav ćete prvi utisak ostaviti na okolinu.
NAJČEŠĆA PITANJA
Prva i osnovna razlika jeste u obimu i kolicini brušenja za fasete i za bezmetalne krune. Fasete se lepe samo na prednju površinu zuba, dok se zub za bezmetalne krune brusi u celom obimu.
Vek faseta je minimum 10 godina uz pravilnu oralnu higijenu i redovne kontrole na 6 meseci kod stomatologa.
Izuzetno retko se dešava da se faseta odlepi ili rascementira, ali postoje slučajevi kada se i to desi. Nema razloga za strah. Ista faseta se uglavnom ponovo cementira i nastavljate da funkcionišete sa njima normalno kao i do tada. Ipak, volimo da napomenemo da neke navike dosta doprinose tome da se faseta odlepi. To su grickanje noktiju, odgrizanje jabuke itd. Zato ako se izbegnu tako neke stvari i faseta je uradjena po svim pravilima estetike i funkcije neće ni doći do toga.
Fasete se održavaju isto kao i vaši zubi. Pravilna higijena i korišćenje aparata kao što je waterpik je jedino što treba da znate o održavanju faseta.
Ne, čak i kada je skinuto vrlo malo od zuba, procedura se uvek obavlja uz lokalnu anesteziju tako da nema bolova.