Beljenje zuba

NAŠE USLUGE

Beljenje zuba

Brz, efikasan i  danas jednostavan način da Vaš osmeh postane blistav, bez ikakvih oštećenja.Postiže se vrlo brzo vidljiv efekat, belji zubi za 3-4 nijanse, čija trajnost  u mnogome zavisi od vaše higijene, kao i od vaših navika, odnosno konzumiranja cigareta, prebojenih pića, kao što su kafa, čajevi, crno vino, gazirana pića, koka kola itd.

 

Postoji kućno i ordinacijsko beljenje, kao i pojedinačno beljenje avitalnih zuba, zubi kojima je izvađen živac.

 

Kućno i ordinacijsko beljenje se razlikuje po koncentracijama gelova koji se koriste u svrhu beljenja, zatim po dužini trajanja procesa beljenja i po tome što je ordinacijsko beljenje pod kontrolom oka stomatologa. U oba slučaja se koriste gelovi koji sadrže karbamid peroksid ili vodonik peroksid, u različitim koncentracijama.

 

KUĆNO BELJENJE podrazumeva uzimanje otiska gornje i donje vilice u prvoj poseti, dok se u narednoj poseti dobija individualna folija- tray, u koju se stavljaju gelovi nižih koncentaracija-10,16,22 % karbamid peroksida, i nosi se noću, uglavnom 7 do 10 dana.

 

ORDINACIJSKO BELJENJE podrazumeva aplikaciju gela visoke koncentracije vodonik ili karbamid peroksida, uz zaštitu gingive .Nakon zaštite gingive i nanošenja gela, lampom se aktivira gel.

 

Proces traje 3 x po 20 minuta, i moguće ga je ponoviti nakon nekoliko dana.

 

U većini slučajeva javlja se prolazna osetljivost zuba na nadražaje koja traje samo nekoliko dana.

 

Endodontski tretirani zubi, avitalni ili tzv. mrtvi zubi su zubi kojima je izvađen živac .Oni vremenom mogu da potamne, i postaju vidljivi pri smehu, govoru, i tada se odlučujemo na izbeljivanje samo tog zuba.Proces izbeljivanja avitalnog zuba započinje rentgenskim snimkom, da bismo utvrdili da je zub uspešno izlečen.Nakon toga se uklanja stari kompozitni ispun i u unutrašnjost zuba se stavlja vatica sa gelom.Vatica sa izbeljivačem se menja uglavnom na 5 dana, sve do postizanja željene boje zuba.

 

Plombe, krunice, fasete se ne mogu izbeljivati.

zakažite pregled

PROMOCIJA

Newsletter

NOVOSTI I AKCIJE IZ NAŠE ORDINACIJE

Blog

IMPLANTI ZUBA

30.09.2020

IMPLANTI ZUBA

IMPLANTI ZUBA Kada govorimo o nadoknadjivanju zuba koji nedostaju, postoji nekoliko stomatoloških rešenja kojima možemo prevazići o...

detaljnije
STOMATOLOŠKA ORDINACIJA UPDENT

12.06.2020

STOMATOLOŠKA ORDINACIJA UPDENT

STOMATOLOŠKA ORDINACIJA UPDENT Dobrodošli u ordinaciju UpDent, oazu zdravih zuba i lepih osmeha!Stomatološka ordinacija UpDe...

detaljnije
DESNI ZUBA - GUMMY SMILE

16.04.2020

DESNI ZUBA - GUMMY SMILE

DESNI ZUBA ili GUMMY SMILE Osmeh je jedina kriva koja može ispraviti mnoge stvari.– Duško Radović Da li ste nekad pomislili kak...

detaljnije
Top